Έκλαψα Χθες

Δισκογραφική Εταιρεία : ΟΓΔΟΟ (2012)

Ο σπουδαίος Μίμης Πλέσσας και ο «πολύς» Θανάσης Πολυκανδριώτης υπογράφουν το υλικό του ψηφιακού δίσκου «Έκλαψα Χθες» που κυκλοφορεί από την ΟΓΔΟΟ Ε.Π.Ε. Μάλιστα, ο πρώτος διασκευάζει την κλασική στιγμή του «Έκλαψα χθες» σε στίχους του Άκου Δασκαλόπουλου, από χασάπικο σε ζεϊμπέκικο, φωτίζοντας νέες και αθέατες πλευρές του τραγουδιού.
Παράλληλα του χαρίζει μια ολοκαίνουργια κατάθεσή του με όλα τα χαρακτηριστικά της τέχνης και μαεστρίας του, κάτι που σπάνια κάνει, ειδικά για πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για το νέο ερμηνευτή και μπουζουκίστα. Τα «Αστέρια Μεθυσμένα» αναμένεται να αφήσουν τη λάμψη τους στο σύγχρονο σύμπαν του τραγουδιού μας. Αλλά και ο δεύτερος, συνθέτης μεγάλων επιτυχιών και πηγαίος σολίστας του μπουζουκιού προσφέρει στο «μαθητή» του γάργαρες εμπνεύσεις σε στίχους του πολύπειρου Γιώργου Λεκάκη. Τραγούδια σας το «Μόνος χωρίς τα μάτια σου» και «Πέφτει η βροχή» περικλείουν όλη τη μαστοριά και την δεξιοτεχνία που έχρισε τον Πολυκανδριώτη «μέντορα» διαχρονικών ασμάτων.
Ο δίσκος κλείνει με το τραγούδι «Της ελπίδας σου τα λόγια» σε μουσική του Τάσου Χρηστίδη και στίχους του Γιάννη Νικολαΐδη  που ξεχειλίζει από ευαισθησία, αλήθεια και «μνήμες». Η Μικρασία και οι δυσκολίες που βιώνουμε σήμερα, αχνοφέγγουν στο λόγο και τη μελωδία του, δίχως να ανατρέπουν τον ερωτικό χαρακτήρα του τραγουδιού. Μια εργασία αξιώσεων που δίνει την ευκαιρία στον Γιώργο Ρήγα να βγάλει στις ερμηνείες του τη μεστή λαϊκή φλέβα του, τη γνώση και την τραγουδιστική κουλτούρα που διαθέτει με αισθαντικότητα, δυναμισμό και χαρακτήρα που ενώνει τις αρετές του χτες με τη «φλόγα του σήμερα.


Κυκλοφορεί με την υποστήριξη του ΟΑΣΙΣ 88,00
OASIS88-sima-xorigion

Τα τραγούδια του δίσκου

 1. Αστέρια Μεθυσμένα
  1. Στίχοι: Γιώργος Λεκάκης - Μουσική: Μίμης Πλέσσα
 2. Έκλαψα Χθες (Διασκευή σε ζεϊμπέκικο: Μίμης Πλέσσας)
  1. Στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος - Μουσική: Μίμης Πλέσσας
 3. Μόνος Χωρία Τα Μάτια Σου
  1. Στίχοι: Γιώργος Λεκάκης - Μουσική: Θανάσης Πολυκανδριώτης
 4. Πέφτει Βροχή
  1. Στίχοι: Γιώργος Λεκάκης - Μουσική: Θανάσης Πολυκανδριώτης
 5. Της Ελπίδας Σου Τα Λόγια
  1. Στίχοι: Γιάννης Νικολαίδης - Μουσική: Τάσος Χρηστίδης

Δείτε το Video