Βιογραφικό

Ο Γιώργος Ρήγας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας παρακολουθώντας μαθήματα κλασσικής κιθάρας, θεωρίας και αρμονίας της μουσικής. Η μεγάλη του αγάπη όμως, για τη λαϊκή μουσική, τον ώθησε σε μαθήματα μπουζουκιού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας από πολύ μικρή ηλικία.

Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στην Αγγλία σπουδάζοντας Music Acoustics and Recording στο Salford University και κατόπιν στο University of Liverpool όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Music Industry Studies. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του εργάστηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sfera Κύπρου ως μουσικός παραγωγός.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεργάστηκε με τον καταξιωμένο μαέστρο και συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Από το 2008 μέχρι το 2012 ήταν μέλος του μουσικού συνόλου «Οι Επόμενοι», εμπνευστής του οποίου είναι ο γνωστός μαέστρος και συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Το 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Άδεια Καφενεία» με τραγούδια γνωστών δημιουργών. Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης υπογράφει τη μουσική σε δύο από αυτά.

Το 2012 κυκλοφόρησε και η δεύτερη δουλειά του από το «OGDOO MUSIC GROUP», με πέντε τραγούδια και τίτλο «Έκλαψα χθες», από την ομώνυμη μεγάλη επιτυχία του Μίμη Πλέσσα σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου, που ακούγεται διασκευασμένη από το μεγάλο μαέστρο στο ρυθμό του ζεϊμπέκικου. Εκτός όμως από τη διασκευή αυτή, ο Μίμης Πλέσσας έγραψε ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, σε στίχους Γιώργου Λεκάκη, με τίτλο «Αστέρια μεθυσμένα». Περιλαμβάνονται επίσης δυο λαϊκά τραγούδια με τη σφραγίδα του Θανάση Πολυκανδριώτη σε στίχους Γιώργου Λεκάκη, τα «Μόνος χωρίς τα μάτια σου» και «Πέφτει η βροχή» ενώ ο δίσκος κλείνει με το τραγούδι «Της ελπίδας σου τα λόγια» σε μουσική του Τάσου Χρηστίδη και λόγια του Γιάννη Νικολαΐδη.